boton con un icono de menu

Temps i Matèria

noviembre 2020
Exposición colectiva de escultores ceramistas reunidos con el maestro ENRIC MESTRE
ampliar noticia ocultar noticia

Comisariado de Teixint identitats. Centre d´Art Tecla Sala (Barcelona).

Inauguració: dijous 10 d’octubre de 2019, a les 19.30 h.
Durant la segona meitat del segle XX algunes artistes van recuperar tècniques fins aleshores “impròpies” de la pràctica artística. Louise Bourgeois, Magdalena Abakanowicz, Sheila Hicks, Eva Hesse o Annette Messager van ser algunes de les pioneres a introduir el cosit, el brodat i el teixit dins del món de l’art trencant així amb els convencionalismes del món de l’art.
Des d’aleshores moltes artistes les han seguit i actualment hi ha un ampli grup de creadors que, conscients que el tèxtil i les tècniques que se’n deriven s´han associat tradicionalment a la condició femenina, les valoren com una herència cultural i les han incorporat a la seva pràctica artística.

L’exposició “Teixint identitats” aplega el treball de trenta-un artistes que, independentment del seu sexe, recuperen el cosit, el brodat i altres tècniques de caràcter artesanal per treure-les de l’anonimat i incorporar-les als seus processos creatius. Les obres que es presenten a l’exposició tenen el nexe comú del teixit i exploren qüestions relacionades amb el gènere, la identitat, l’àmbit domèstic o el personal així com temàtiques socials i mediambientals.
Artistes: Ana Musma, Noé Bermejo, Irene Cases, David Catá, Tónia Coll, Sara Coleman, Regina Dejiménez, Maribel Domènech, Fanny Galera, Rocío Garriga, Ascensión García, Matilde Grau, Eulàlia Grau Costa, Mónica Jover, Iratxe larrea, Sara Llobregat, Lucía Loren, Carmen Marcos amb Victoria Bahená, Claudia Martínez, Chelo Matesanz, Silvia Molinero Domingo, Jesús Monteagudo Guerra, María Muñoz Torregrosa, Natividad Navalón, María Ortega, Laura Piñeiro, Concha Romeu, Encarna Sáenz Llorente, Eva Santos, Bía Santos i Àngels Viladomiu.

Comissariat: Ascen García i Carmen Marcos.
------
ampliar noticia ocultar noticia

Presentación Catálogo Teixint Identitats. Centre d

19 diciembre 19
ampliar noticia ocultar noticia

Estancia Erasmus+ Staff. Faculdade de Belas Artes de Porto

2 al 6 de marzo de 2020
ampliar noticia ocultar noticia